Yavuztürk Mahallesi boğaz planlarından çıkıyormu ?

Yavuztürk Mahallesi boğaz planlarından çıkıyormu ?

Tarih 25 Aralık 2016, 18:58 YazdırBu haberi yazdır

24.Aralık akşamı Yavuztürk Saray düğün salonunda CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı Yavuztürk Mahallesinin boğaz etkilenme bölgesinden çıkarılması ile ilgili yasa teklifi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yavuztürk Mahallesi boğaz planlarından çıkıyormu ?

24.Aralık akşamı Yavuztürk Saray düğün salonunda CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı Yavuztürk Mahallesinin boğaz etkilenme bölgesinden çıkarılması ile ilgili yasa teklifi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Yoğun bir katılıma sahne olan toplantıya Bilge milletvekilleri Ali Özcan ,Mahmut Tanal ,Onursal Adıgüzel Belediye Meclis üyeleri yöneticiler ve konu ile ilgili mahalle sakinleri katıldılar.


Yavuztürk CHP Mahalle Başkanı katılımcılara hoş geldiniz diyerek sözü CHP Üsküdar ilçe başkanı Erdoğan Altan’a verdi. “Yavuztürk Mahallemizdeyiz; Biz CHP olarak verdiğimiz sözü tuttuk. Yavuztürk'ün Boğaziçi kanunu kapsamı dışına çıkarılması için verdiğimiz kanun teklifini ve İmar Planlarında son durumu konuşmak için bir aradayız. 134 Milletvekilimiz var biz buna evet diyeceğiz. AKP nin kapısını çalıp desteğini isteyin CHP hep engel oldu dediler hodri meydan diyoruz. Açık seçik belirteyim bu mahalle topoğrafik olarak Ümraniye den hiçbir farkı yok. Belediye devreye girse her şey çözülür. Ama bu sorunu çözerlerse bir daha oyunuzu alamayacaklarını biliyorlar o yüzden çözmüyorlar. İmar sorunu olmayan mahalleleri biliyorsunuz oralarda CHP hep birinci parti çıkıyor. “dedi


Yasanın mimarı Av.Mahmut Tanal ise “tüm yönetim kademelerinde onlar olduğu halde sorunları çözmüyorlar. Sizin sorununuz bizim sorununuzdur.Kırmızı kartı şimdi onlara gösterin imar mülkiyet deyip yıllarca oyunuzu aldılar. Biz grup olarak teklifimizi meclis başkanlığına verdik. 45 gün süresi var genel kurula bu süre içinde indirmezse dilekçe verip oylamaya sunmasını isteyeceğiz. Ancak reddedilirse bir yıl sonradan önce tekrar gündeme gelemez. Önünüze anayasa referandumu gelecek bu başkanlık sistemi toplumu partizanlaştıracak. Biz üzerimize düşeni yaptık top artık mecliste. “dedi.

Ali Özcan biz kentsel dönüşümü yerinde olmak kaydı ile savunuyoruz. Dedi.

Onursal Adıgüzel ise “Bir maç düşünün hakem aynı santrafor aynı,gözlemci aynı,kaleci aynı federasyon aynı adamdan olsun o maçı seyredermisiniz. Hayır seyretmezsiniz. Başkanlıkla yasamayı yürütmeyi her şeyi tek bir kişide toplamak istiyorlar. Bizce bu yanlış parlementer sistem gelişmiş tüm ülkelerde gayet iyi işliyor. 18 yaşında milletvekilliği hakkı verilerek zehirin etrafı şekerle sarılıyor.” Dedi.


Gelen sorulardan Yavuztürk mahallesi imar platformu sözcüsü Murat Karaca “CHP sorunumuzla ilgili üzerine düşeni yapmıştır bundan sonra yapacağım Ak parti ve MHP ye ziyaret yapmak konuyu iletmek ve desteklerini aramaktır.”dedi.   

Yasa önerisi şöyle  

CHP’Lİ TANAL BOĞAZİÇİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ

 

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal 2960 Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi. Kanun teklifi ile Üsküdar İlçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin Boğaziçi Kanunu’ndan çıkarılması hedefleniyor.

 


CHP’li Tanal Kanun teklifi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “ 2960 Sayılı Boğaziçi Kanununun amacı, 1. Maddesinde ifade edildiği üzere, İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini kamu yararı gözetilerek korumak, geliştirmek ve bu alandaki nüfus yoğunluğunu artıracak yapılanmayı sınırlamak için uygulanacak imar mevzuatını belirlemek ve düzenlemektir.

Kanunun uygulanma bölgesi olarak ise 22.07.1983 onay tarihli ve 1/5000 ölçekli Boğaziçi Nazım Planı’na göre çizilmiş olan kroki esas alınmaktadır. Ancak arazinin 1983 tarihli fiziksel koşulları, aradan geçen zamanın da etkisiyle değişmiş durumdadır. Bu nedenle ilgili kanunda ekli Boğaziçi Nazım Planı artık, arazinin fiziksel koşulları ile örtüşmemektedir.

Üsküdar İlçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin idari sınırları nazarı itibare alınarak değerlendirme yapıldığında açıkça görülmektedir ki; fiziki durum ve topografik yapısı nedeniyle artık 1983 tarihli Boğaziçi Nazım Planı’na göre çizilmiş olan kroki içerisinde yer almaması kanunun amacına uygun düşmektedir.

Dolayısıyla Boğaziçi Nazım Planı’na göre çizilmiş olan krokinin yasal dayanağı konumundaki 2960 Sayılı Boğaziçi Kanununun bu yönde bir değişikliğe ihtiyacı olduğu açıktır. Zira Üsküdar İlçesine bağlı Yavuztürk mahallesinin idari sınırları; fiziki durum, topografik yapı ve Boğaza uzak oluşu nedeniyle bu kanunun etkilenme bölgesi sınırları dışına çıkarılması hem kanunun amacına hem de arazinin fiziki yapısına daha uygun bir düzenleme olacaktır.” dedi.

 

Bu haber 1186 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER