Birol Aydın “Yasama yürütme ve yargı ayrı olmalı ki demokrasi güçlü ve faydalı olsun” dedi

Birol Aydın “Yasama yürütme ve yargı ayrı olmalı ki demokrasi güçlü ve faydalı olsun” dedi

Tarih 19 Aralık 2016, 11:19 YazdırBu haberi yazdır

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Birol AYDIN, Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve 2014 Yerel Seçimleri Üsküdar Belediye Başkan Adayı Erol BELEN ve Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet GÜRLÜ, 17 Aralık Cumartesi Günü saat 10:00'da

Birol Aydın “Yasama yürütme ve yargı ayrı olmalı ki demokrasi güçlü ve faydalı olsun” dedi

 

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Birol AYDIN, Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve 2014 Yerel Seçimleri Üsküdar Belediye Başkan Adayı Erol BELEN ve Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet GÜRLÜ, 17 Aralık Cumartesi Günü saat 10:00'da Üsküdar'daki mahalle muhtarının da katıldığı bir basın toplantısı ile Türkiye'nin sıcak gündemine dair önemli açıklamalarda bulundular.

Küplüce Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Saray Cafe de yapılan toplantıya Üsküdar ın mahale muhtarlar derneği başkanı Kenan Birinci’nin yanı sıra diğer pek çok mahallenin muhtarı da katıldılar.

İlçe Başkanı Muhammet Gürlü ve yönetici arkadaşları gelen misafirleri tek tek karşıladı hoş geldiniz dedi beraberce yapılan kahvaltının ardından güncel konular hakkında İstanbul İl başkanı Birol Aydın katılımcılara seslendi. “ 79 Milyon insan kardeşçe yaşamalıyız. Suriyede ki ateşin üstüne ateşle gittiler. Edirne nin huzuru Kars tan geçiyor birisi huzursuzsa diğeri de huzursuzdur. İl Başkanı olarak dileğim tüm yurttaşların saadet partili olmasındır ama bunun olamayacağını hepimiz biliyoruz. Farklı partiler ve bunlara katılanlar olacaktır. Ama şiddetin olmadığı bir ülkede huzur içinde yaşamalıyız. Eskiden siyasi liderler benim işçim benim köylüm derlerdi şimdi lafa Türk, Kürt Çerkez Laz diye başlıyor bu hitap ülkemizi güçsüzleştirmek isteyenlerin ekmeğine  yağ sürüyor.

Bir laf var 1 saat savaşmaktansa 10 yıl müzakere yapmak daha iyidir. Ak parti yönetimi ekonomide iç ve dış siyasette ülkeyi kaosa götürdü. Anlaşmazlıklar kavga ile değil şefkatle çözülmeli.

Başkanlık sistemi konusunda ki fikirleri sorulunca “ Başkanlık sisteminin meclisten yeterli oyu alacağını düşünmüyorum. Kökten karşı olmasak ta tüm güçlerin aynı elde toplanması ülke yayarına değildir. Yasama yürütme ve yargı ayrı olmalı ki demokrasi güçlü ve faydalı olsun. Cumhurbaşkanı yasamanın en tepesine 6 yönetici atayacak diğer 6 kişiyi de meclis atayacak. Ne olacak 12 üye de iktidar tarafından atanmış olacak bizde demokratik değil. “ dedi.

Bu haber 572 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER