Yadımıza düşenler programında  üç sanatçı anıldı

Yadımıza düşenler programında üç sanatçı anıldı

Tarih 26 Kasım 2016, 11:54 YazdırBu haberi yazdır

Yadımıza düşenler Kasım ayı etkinliği Altunizade Kültür merkezinde 25.Kasım akşamı kalabalık bir dinleyici kitlesi ile yapıldı.

Yadımıza düşenler programında  üç sanatçı anıldı

Yadımıza düşenler Kasım ayı etkinliği Altunizade Kültür merkezinde 25.Kasım akşamı kalabalık bir dinleyici kitlesi ile yapıldı.


İlk şair Atilla İlhan “Bir mahur beste “ ile Sami Hazinses şiirleri ve güfteleri ile Kemal Altınkaya ise Balkan derleme türküleri ile anıldılar.


Ahmet Özdemir in anlatımı ve sunumu ile iki satın nasıl geçtiğini anlamayan izleyiciler kimi zaman duygulu anlar yaşadılar kimi zaman türkülere eşlik ederek keyifli anlar yaşadılar.


Programı düzenleyen araştırmacı Ahmet Özdemir şu açıklamayı yaptı “ Bir “Yâdımıza Düşenler” programını daha tamamlamanın huzuru ve dinginliği içindeyim. Program mozaiğimizin gerek Attila İlhan, gerek Sami Hazinses gerekse Kemal Altınkaya ile ilgili bölümlerde katkı sağlamak için, cuma trafiğine rağmen, örnek bir vefa duygusu ile İstanbul’un uzak köşelerinden gönüllü olarak sanatçı kardeşlerim geldiler. Programıma anlam ve güzellik kattılar. Dinleyenleri mest ettiler. TRT’nin duayen saz sanatçısı Mustafa Hisarlı’ya, TRT’nin değerli THM sanatçısı Rüstem Avcı’ya, Rumeli türküleriyle özdeş olan Arif Şentürk’e, bilim insanı ve sanatçı kardeşim Doç. Dr. Mehtap Demir’e, programın ve kardeşliğimizin demirbaşı Mustafa Tatlıtürk’e, rahatsız olmasına rağmen ağabeyini yalnız bırakmayan Ayten Ayna’ya, hakkını zor ödeyebileceğim ve Bodrum’dan sürpriz yaparak gelen Mualla Tetik’e, ağabeyim, meslek büyüğüm Erol Akdı’ya, Bircan Günel Tansel’e içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sesleri ile sazları ile Altunizade ’de serhat rüzgârı estirdiler. Elbette, eşime, manevi kardeşim Gülsün Kaya’ya, komşum kardeşim Ziya Altuntaş ve eşine, fotoğrafları çeken gül kardeşim Gülhan’a, Ümit Tuvan’a, ağabeyim Mustafa Kuşçuoğlu’na, kardeşim Mehmet Çiçek’e, yazlık komşum Oğuz ve Armağan Yazıcı’ya ve adlarını birer birer sayma imkânı bulamadığım onlarca can dostuma gönülden içtenliğimle teşekkür ediyorum.”


Aralık etkinliği yine Altunizade Kültür merkezinde 25.Aralık da  Pir Sultan Abdal ve M.Akir Ersoy un besteleri ve şiirleri eşliğinde yapılacak. Kaçırmayın derim. 

Bu haber 505 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER