
Yadımıza düşenler programında üç sanatçı anıldı


Yadımıza düşenler Kasım ayı etkinliği Altunizade Kültür merkezinde 25.Kasım akşamı kalabalık bir dinleyici kitlesi ile yapıldı.
Yadımıza düşenler programında üç sanatçı anıldı
Yadımıza düşenler Kasım ayı etkinliği Altunizade Kültür merkezinde 25.Kasım akşamı kalabalık bir dinleyici kitlesi ile yapıldı.
İlk şair Atilla İlhan “Bir mahur beste “ ile Sami Hazinses şiirleri ve güfteleri ile Kemal Altınkaya ise Balkan derleme türküleri ile anıldılar.
Ahmet Özdemir in anlatımı ve sunumu ile iki satın nasıl geçtiğini anlamayan izleyiciler kimi zaman duygulu anlar yaşadılar kimi zaman türkülere eşlik ederek keyifli anlar yaşadılar.
Programı düzenleyen araştırmacı Ahmet Özdemir şu açıklamayı yaptı “ Bir “Yâdımıza Düşenler” programını daha tamamlamanın huzuru ve dinginliği içindeyim. Program mozaiğimizin gerek Attila İlhan, gerek Sami Hazinses gerekse Kemal Altınkaya ile ilgili bölümlerde katkı sağlamak için, cuma trafiğine rağmen, örnek bir vefa duygusu ile İstanbul’un uzak köşelerinden gönüllü olarak sanatçı kardeşlerim geldiler. Programıma anlam ve güzellik kattılar. Dinleyenleri mest ettiler. TRT’nin duayen saz sanatçısı Mustafa Hisarlı’ya, TRT’nin değerli THM sanatçısı Rüstem Avcı’ya, Rumeli türküleriyle özdeş olan Arif Şentürk’e, bilim insanı ve sanatçı kardeşim Doç. Dr. Mehtap Demir’e, programın ve kardeşliğimizin demirbaşı Mustafa Tatlıtürk’e, rahatsız olmasına rağmen ağabeyini yalnız bırakmayan Ayten Ayna’ya, hakkını zor ödeyebileceğim ve Bodrum’dan sürpriz yaparak gelen Mualla Tetik’e, ağabeyim, meslek büyüğüm Erol Akdı’ya, Bircan Günel Tansel’e içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sesleri ile sazları ile Altunizade ’de serhat rüzgârı estirdiler. Elbette, eşime, manevi kardeşim Gülsün Kaya’ya, komşum kardeşim Ziya Altuntaş ve eşine, fotoğrafları çeken gül kardeşim Gülhan’a, Ümit Tuvan’a, ağabeyim Mustafa Kuşçuoğlu’na, kardeşim Mehmet Çiçek’e, yazlık komşum Oğuz ve Armağan Yazıcı’ya ve adlarını birer birer sayma imkânı bulamadığım onlarca can dostuma gönülden içtenliğimle teşekkür ediyorum.”
Aralık etkinliği yine Altunizade Kültür merkezinde 25.Aralık da Pir Sultan Abdal ve M.Akir Ersoy un besteleri ve şiirleri eşliğinde yapılacak. Kaçırmayın derim.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Çengelköy-Kuzguncuk-Kabataş Hattı’na Beşiktaş Uğraması Eklendi
İstanbul Şehir hatlarından Çengelköy İskelesini güçlendiren bir adım geldi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmeli
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, temmuz ayında belirlenecek emekli aylığı artışının emekliler ve hak sahiplerinin alım gücünü koruyacak ve yaşam standartlarını destekleyecek bir düzeyde olmasını talep ettiklerini belirtti.
Bir Mucize ANNE SÜTÜ
Anne sütünün faydaları saymakla bitmez.
HASİP PAŞA YALISI
Üsküdar 52 mahalle iken bir tanesi de Hasippaşa Mahallesi idi bu isim nereden geliyor