Çengelköy Musiki Cemiyeti Güz konseri icra edildi

Çengelköy Musiki Cemiyeti Güz konseri icra edildi

Tarih 16 Kasım 2016, 13:01 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy Musiki Cemiyeti Korosu Şef Muaffak Nejat Öztürk yönetiminde 15 Kasım akşamı Altunizade Kültür Merkezinde Güz konseri düzenledi.

Çengelköy Musiki Cemiyeti Güz konseri icra edildi

Çengelköy Musiki Cemiyeti Korosu Şef Muaffak Nejat Öztürk yönetiminde 15 Kasım akşamı Altunizade Kültür Merkezinde  Güz konseri düzenledi.

Musiki cemiyetleri hem öğrecileri sanatla buluşturuyor hem de konserleri aracılığı ile sanatsever müzikseverleri sanatla buluşturuyor. Televizyonda radyoda internette müziğe ulaşabiliyor dinleyebiliyoruz ama böyle canlı olarak ve şarkılara katılarak dopdolu bir sahnede müzik ziyafeti çekmenin yerini ne tutabilir ki.

Bu soğuk sonbahar akşamını şarkılarla ısıtanları katılanları Türk sanat müziğinin notaları sesleri tınıları ile buluşturan herkesi yürekten kutluyoruz ve bir sonraki konseri iple çekiyoruz.

Gecenin sunumunu Yeşim Hamşioğlu Kayıran yaptı önce saz heyetini davet etti bunlar ; Klarnet Altan Gözetlik, Ritm Barış Durak, KemanDuygu Turan,Kanun Göksel Koşka, Ud Hakan Aydınlık, Çello Mehmet Dinleyen, Keman Turay Dinleyen den oluşuyordu.

Sonra koro sahnede yerini aldı. Fatma Ferhan Erim,İlknur Yıldırım, Mezbure Keleş, Mükerrem Ata, Neriman Topuz, Nil Alev Öztürk, Nükhet Alışan, Pakize Hamşioğlu, Sabiha Göksu, Semra Güneş Egeli, Şamil Gören, Aydın Alağaş, Erkan Varlı, Gündar Seyfi, Hüseyin A.Tuna, Metin Gürhan, Mustafa İlikçi, Nuri Yüceses, Serhat Oskay, Yasin Çimtay  dan sonra Şef Muaffak Nejat Öztürk le beraber izleyicileri selamladılar.

Konser hüzzam peşrevi ile başladı. Pek çok şarkıyla devam etti koronun söylediği şarkıların yanında solistlerde şarkılarını seslendirdi memnun olan seyirci alkışlarla ve şarkılara katılarak konsere katkıda bulundu.

Nejat Öztürk Münir Nurettin Selçuk un “Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın” şarkısını seslendirdi. Ardından Çengelköy de Bahar şarkısının bestekarı Trt sanatçısı Gazelhan Hüseyin İpek sahne aldı birbirinden güzel şarkıları seslendirdi ayrıca güfte yazarı Hüseyin Tuna şiiri okudu hatırlattı öyküsünü anlattı Hüseyin İpek de seslendirdi.

Muhteşem fasıl 10 yıl boyunca Çengelköy Musiki Cemiyetine emek verenlere plaket verilmesi ile bitti. Tüm katılanlar Türk sanat müziğinin ne kadar güzel icra edildiğine tanık olarak evlerinin yolunu tuttu.     

Çengelköy Musiki Cemiyetini tanıyalım.

 

1945 yılında ilk kez Santuri Dâniş Özden tarafından kurulan Çengelköy Musıkî Cemiyeti, o zamanlar Halk Evi olarak kullanılan Çengelköy sahilindeki Çınaraltında (şimdiki Sütiş'in bulunduğu yalı )Bostancıbaşı yalısının bir odasında,  Hanende Sami Özkanlı (Münip Utandı’nın kayınpederi), Kemani Ferruh, Hanende Kafacı Hasan, Hanende Sadun Ersin, Hanende Haldun Ersin (sonradan Tanbur ve Ud), Kemençeci Hasan Fehmi Mutel ve Hanende Adliyeli Hâfız Fahri Bey’lerle  çalışılmış birkaç yıllık çalışma sonunda Cemiyet dağılmış

Çengelköy Musiki Cemiyeti 1996 yılından itibaren ustalarının bıraktığı yerden Kanunî Muaffak Nejat Öztürk Başkanlığında, Murat Özdemir, Yüksel Kızıltaş, Türker Kocatürk, Murat Turhan, Mustafa Turhan, ve Behçet Kahramanoğlu ile birlikte 29 Ekim 1997 tarihinden itibaren “Çengelköy Musiki Cemiyeti” adını alarak yasal şahsiyetine kavuşmuş.

 

Ayrıntılı bilgi için Çengelköy Mahallesi Hamam Arkası Sokak No:13, (Kerime Hatun Camii Meydanı)

 0 216 422 29 30 ve  0 533 629 31 91 nolu telefondan bilgi alabilirler

 

Bu haber 1234 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER