İSPARK Akademi’de yeni dönem başladı

İSPARK Akademi’de yeni dönem başladı

Tarih 03 Ekim 2016, 19:10 YazdırBu haberi yazdır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, 2016-2017 yılı eğitim dönemine başladı.

İSPARK Akademi’de yeni dönem başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, 2016-2017 yılı eğitim dönemine başladı.

Kent genelinde her gün 150 bin kişiye hizmet veren İSPARK, eğitim kalitesini artırmak ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla kurduğu Akademi’de yeni dönem eğitim çalışmalarına start verdi.

2016-2017 İSPARK Akademi eğitim yılının açılışı İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman, İBB Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Muhammet Koçoğlu, İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, birim müdürleri ve personellerin katılımıyla yapıldı.

Eğitim dönemi açılışında konuşan İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman, “İSPARK İstanbul’da kaliteli ve modern bir hizmet veriyor. Akademi’de bu hizmetin ve eğitim kalitesinin devamlılığını sağlayacak önemli bir merkez olacak. Sizler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni temsil ederek binlerce vatandaşımıza hizmet veriyorsunuz. Hep birlikte her alanda bu çalışmalarımızı ve kalitemizi artıracağız” dedi.

İSPARK’ın otoparkçılık alanında birçok başarılı hizmet gerçekleştirdiğini ve kentlere model olduğunu vurgulayan İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut personellere yaptığı konuşmada, “ ‘Güvenle Park Güler Yüzle Hizmet’ anlayışını her anlamda işletme alanlarımızda yansıtacağız. Eğitim kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. Kurduğumuz Akademi ile sizlerin mesleki eğitim ve kariyer gelişiminizi destekleyeceğiz ve işletmecilik anlayışımızı yenileyeceğiz. İSPARK Akademi merkezimiz sadece ülkemizde bulunan yerel yönetimlerin otopark çalışanlarına değil, yurtdışından otopark eğitimi almak üzere gelecek yerel yönetim çalışanlarına da hizmet verecek” dedi.

Otoparkçılar Akademi’de yetişecek

2 bin personeli ile her gün yaklaşık 150 bin İstanbulluya hizmet veren İSPARK, işletme alanlarında kaliteyi artırmak ve personellerinin gelişimine destek olmak amacıyla sürdürdüğü eğitim seminerlerine devam ediyor. İSPARK Akademi’de başlayan eğitim döneminde alanında uzman kişiler ve akademisyenler tarafından hazırlanan “Otopark ve Ulaşım Hizmetleri” sertifika programı ile sektörün ihtiyacına cevap verecek otoparkçıların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Başta yerel yönetimler olmak üzere farklı sektörlerde de otoparkçıların eğitilmesi ve istihdam oluşmasına katkı sağlanması amacıyla kurulan Akademi’de akademisyen ve uzmanların katılımıyla Otopark ve Park Teknolojileri Kullanımı, Otomasyon ve Park Teknolojileri Kullanımı, Stratejik Yönetim, Sürüş ve Park Teknikleri, Kurum Kültürü, İletişim ve Halkla İlişkiler gibi birçok alanda eğitim veriliyor.

Otoparkçılık artık bir meslek

Hizmet kalitesini düşüren unsurları ortadan kaldırmak, vatandaşlara modern ve daha kaliteli hizmet vermek amacıyla başlatılan eğitim çalışmaları kurulan akademi le sürdürülebilir bir yapıya kavuşturuldu.

Otoparkçılığın bir meslek kolu haline getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. İSPARK Akademi ile hız kazanan sertifika ve eğitim programlarının ardından Üniversiteler ’de bölüm açılması amacıyla yapılan görüşmelerde sona gelindi. Bazı üniversiteler, bu meslek dalında doktora ve lisans eğitimlerini başlattı. Önümüzdeki dönemlerde ise otoparkçılık ön lisans programları açılarak eğitim vermeye başlayacak.

 

Bu haber 540 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER